Újabb kislemezén tovább folytatja útját a black metal elitbe a lengyel Mgła, és bár oda csak egy teljes hosszúságú albummal léphet majd be, a várakozás Mgłafelfokozása sikeresen megtörtént, a minőség a mennyiséggel szemben elv teljes győzelmet aratott.

Miként az előző kiadványok, úgy ez sem hoz semmiféle újításokat a műfaj eszköztárába, ellenben saját magukhoz képest egy-két árnyalatnyi eltolódást regisztrálhatunk azért. De ez is inkább csak az első dalra igaz, melyben valamelyest a Dissection stílusának közelébe sodródnak – természetesen, mondani sem kell, az első két, klasszikusnak számító album világát elevenítik fel. Ez annyit jelent, hogy az előző dalaikhoz képest kicsit sűrűbb, gyorsabb a riffelés; a hangzatokból áradó reményvesztettséget a dal ügyes felépítésével sikerül katartikus mértékűre emelni.

A második tétel az előző kislemez vonalának egyenes folytatása: közönséges dallamos black metal, kizárólag a legmagasabb minőségi szintet elérő elemek felhasználásával, jó értelemben véve hallgatóbarát dalszerkezetekkel, lásd még: Spite Extreme Wing

.

A hangzóanyag beszerzése ajánlott, CD-n a Mdłości-val egyben került kiadásra.

9/10

a’ördög

kapcsolódó cikkek:

Mgła - Presence

(kritika)

Mgła – Mdłości

(kritika)