Khrul önálló anyaga. A kicsit fárasztó, nehézkes, ámbátor jellegzetes Hasadás után egész más hangulatú black metalt, talán kevésbé egyedit, de amennyire csak pozitívan mondható - befogadhatóbb anyagot hallgathatunk. Zeneileg néhány klasszikusabb második generációs skandináv zenekar észlelhető hatásként, én azt mondom, a stílus örömzenéje ez, nem több. Nincs különösebb súlya, nem is ostromol hegycsúcsokat, ezzel együtt teljes értékű, könnyen élvezhető muzsika, mely nem igazán való sem garázsba, sem koncertre, atmoszférája az egyedüllét nyugalmát, elmélázós időn kívüliségét célozza meg.

funebTárgyköre nem is áll messze ettől, az ingyen letölthető anyag mellé a zeneszerző bőséges információval látta el az érdeklődőket a khrul.uw.hu

oldalon, mely böngészése alatt túl is jutunk a kevesebb, mint fél órán valamint a négy számon. Az anyag aktualitását tulajdonképpen a hozzáférhetőség adja meg, mivel egy lezárt projektről van szó, melynek az "Elme az anyag fölött" a második felvonása, világrajötte már 2003-ban megtörtént.

Jól felépített, precízen szerkesztett dalokról van szó, melynek mindegyikében megtalálható az a bizonyos, mértani pontossággal eltalált csúcspont, ami kiválóan ellensúlyozza a hangzás és a stílus viszonylagos egysíkúságát. Részemről mindenképpen üdvözítendő a projekt könnyű és térítésmentes beszerezhetősége, ennek a zenének a színvonalához bokájáig sem érő próbálkozók otromba kiadványaikért képesek sértő összegeket követelni. Mi ez, ha nem lovagias visszavágás?

8.5/10

rtp