Ez egy tökéletes és korszerű lemez. A bostoni Sin of Angels hatásai között elmondásuk szerint egyszerre megtalálható a Black Sabbath, Jimi Hendrix, az Autospy és a Darkthrone - ennyit a korszerűségről. A new-england-i város legendás sludge borzalmának, a Griefnek (nemrég újjáalakultak) a hangzásvilágából kiindulva a zenészek fémreszelővel eltávolították az előd mérgező tüskéit, így a From The Ashes mindenki számára fogyaszthatóvá vált. Különféle doom, sludge, drone riffek gördülnek egymás után, néha egy-egy lassúkezű, álmos - de nem túlnyújtott - szólót iktat be a trió, tehát nem unatkozhatunk. Ők még képesek úgy variálni a semmi újat nem hozó témákat, hogy többet adjanak a hallgatóknak, mint a manapság feltűnő hasonszőrű zenekarok.

Hét szám 44 percben - ezzel sem tévedtek. A borítón látható gazzal benőtt angyal szobra vonzza a tekinteteket - bár megtévesztheti azokat, akik funeral doomra vannak kiéhezve. A keresztény és okkult jelképek együttes használata már 1969-ben bevált, úgyhogy a szövegekkel sem kellett annyit vesződniük. Szívesen kimondanám az egész műre, hogy mesterkélt, de csak én lennék nevetség tárgya, amiért egy feddhetetlen múltú csapatba is belekötök... Aki az első dal után nem érez kellemetlen zsibbadást a fejében valószínűleg menthetetlen, és néhány napig kitartóan a Sin of Angels titkait fogja kutatni, amíg nem érkezik egy újabb megfejtésre váró darab. Sztárvendégként a Judas című szám elején maga Lucifer szólal meg a The Prophecy című filmből, amint elmondja, hogy ő volt ott az ágy alatt a sötétben. A félreértések elkerülése végett szeretném megjegyezni, hogy a bukott angyal senkit sem erőszakol meg a filmben, a rövid részletben hallható másik szereplő félelmében liheg.

               

Nehéz bármi bíztatót felvetni a zenekar jövőjével kapcsolatban, igazából azon nyomban befejezhetnék a pályafutásukat, hiába csak az első lemezüket adták ki, ezt úgysem fogják túlszárnyalni. Saját hibájukon kívül nincs jövőjük. Ha majd havonta három-négy hasonló, kívül-belül tökéletes cd esik le a nagy futószalagról semmi sem fogja megmenteni őket az elszürküléstől, érdemes tehát most kiélvezni a From The Ashes-t, amíg még nem késő. A pesszimista gondolatok ellenére azért nincs minden elveszve, a Sin of Angels-ből lehet helyi hős, amennyiben pszichopata módjára időnként nekiállnak levadászni a konkurenciát Boston környékén.

8/10

#Nothing#