facebook

A black metal szellemiségétől olyan borzasztóan távol már a kezdetekben sem állt a punkzene attitűdje, elég ha a Venomra gondolunk, de olyan messzire azonban soha senki nem merte elvinni a dolgokat, mint Tenebras, az 1997-ben alapított Nuit Noire egyetlen tagja, aki tényleg nem riad vissza semmitől. 

Zenéje alapját hagyományos black metal témák jelentik, főleg is a korai francia LLN-színteret idéző disszonáns riffek, melyet gond nélkül hoz össze a Summoningtól örökölt magasztossággal, de itt vége is szakad a hagyományos megoldásoknak és témáknak. Tündérek ugyan a Burzum által megénekelt Tolkien-mesékben is vannak, ott azonban meglehetősen más a kontextus, mint itt (Fairies Fuck Humans, I'am a Fairy), a műfajban megszokott hangszíntől radikálisan eltérő, visítással kombinált magas énekhang is sokkoló, az egészre pedig nem egy Lady Gaga-feldolgozás teszi fel a koronát (noha az is van a repertoárban), hanem az, hogy mindezt élőben is egyedül adja elő Tenebras, egy szál ágyékkötőben, a speciális dobfelszerelés mögött gitározva. 

Sokak számára nyilván bohóckodásnak tűnik a koncepció,  és ha valaki ennyit akar látni bele, akkor nehéz is lesz meggyőzni az ellenkezőjéről, de az igazság az, hogy valami kifürkészhetetlen módon, talán a tündérek erejével Tenebrasnak sikerül a borotvaélen való táncolás, és a produkció, bár nem nélkülözi a vicces elemeket, összességében mégsem válik komolytalanná. 

A Nuit Noire új lemeze Deluge Of Starlight címmel fog megjelenni a közeljövőben, a koncert idejére remélhetőleg már mindenki számára ismerősen csengenek majd az új dalok.

Helyszín: Kis Á​
Jegyár: 1500 Ft